Hb low boleh puasa tak

Hi mommies 😁 geng yg hb low selalu nak pitam ni boleh puasa tak ye? Nak tanya doc & nurse haritu lupa pulak 🥲

5 Balas

ikut kekuatan diri . cuba untuk puasa dulu, kalau tak kuat , berbuka lah. pakar pemakanan sy pesan mcmtu je. kalau nak puasa, time sahur, berbuka dan moreh wajib makan. jangan skip. supaya baby pun sihat

sy tnya nurse dia sruh try dlu puasa klau rasa nk pitam cepat² berbuka.. jngn tak puasa terus yaa.. at least cuba dlu

kalau menjejaskan diri n baby ,better jgn la. tera tak puasa ni pun kkdg nak pitam, kalau puasa, risau juga .

mcm mana nk puasa..😭 alahan teruk..lmbt mkn je muntah..mkn pon muntah..

gdm, anemia tidak digalakkan berpuasa kerana boleb memudaratkan