Chemical Pregnancy

Hi mommies & geng ttc, boleh tak share pendapat & nasihat masing2 pasal chemical pregnancy ni? Sy dah 1y8m kawin and sepanjang tu dah 3x alami. Semalam sy bru check guna cb tulis pregnant 1-2, then tetiba pg ni sakit pinggang & keluar darah period. Sy betul2 rasa sedih & tak guna gila bila asyik jd mcmni. Ke masalah tu dtg dr sy ye? Mohon mommies & geng ttc share any tips, nasihat or pendapat pasal ni ??? #TTC

2 Balas

Chemical pregnancy ni kandungan yg xsempat nk mnjadi ... Tak dikire as pregnant Ni yg doc bgthu saye sbb saye alami 1x CP + 2X miscarriage Masalh boleh dtg dr suami jgk sbnrnya so suami jgk perlu buat rwatan Mcm saye pernah ade 2org tapi sbb gugur berulang doc suggest suami buat semen test ( cek sperma) n yes mslah dtg dr suami jgk sperma xberkualiti Punca dulu suami just vaping tapi since anak2 dh besar suami merokok balik jadi punca ganggu kualitu sperma Selain tu suami kuat sgt berkerja kebih dr 12jam blh capai 15~18jam per day dia kerja .. Sometimes 48jam non stop ?‍♀️ terlebih rajin Dan saye ade PCOS Both masalah ni kami dpt tau lepas dh ade 2org anak yg mudah amat nk lekat ?

sis... saya pon. miscarriage x1, chemical pregnancy x3. persenyawaan berlaku tapu tak berjaya melekat sis. saya pegi kpj Dr detect saya ada endometriosis, hormon tak stabil. Boleh lead to infertility. Alhamdulillah lepas amalkan gaya hidup sihat, kawal makan. Kurang or stop Manis, makanan dlm tin and mana² yg Tinggi pengawet. Plus kne senam gak. And... lagi 1, Cuba sis try buat kelapa bakar pusat rawatan Islam almujahidin tu, ada kat TikTok and YouTube. Alhamdulillah sekarang saya pregnant lepas ttc 1y4m, amalkan kelapa bakar x2 Allah izinkn saya pregnant. Doakan kandungan saya Kali ni membesar dgn sihat sempurna ya??. Saya doakan Allah permudahkan urusan zuriat awak dan semua yg tengah ttc

2y ago

sy pernah check rahim doc ckp semua ok cuma dia suruh bedrest je kalau dpt tahu pregnant, tp tk sempat nak bedrest sis, harini dpt tahu pregnant esok tu keluar darah. Sedih rasa ?. Yg dkt tiktok tu sy mmg ada follow jugak, tp sy pjj dgn suami so susah nak atur waktu utk bersama. Sbbtu sy jd ralat sikit bila kerap berlaku chemical pregnancy ni. Sy doakan awak dan kandungan sihat dan selamat sehingga bersalin. Mohon doakan saya jugak ye. Terima kasih ???