Mykid anak

Hi mommies. First time mommy here. Kalau nak buat mykid anak tu kena bawa anak sekali ke? Lama tak proses buat mykid ? Terima kasih semua.#firstmom #ingintahu

4 Balas

Utk ktaorg dkt Sarawak, dkt daerah sy, tidak. Tak perlu bawa anak. Kalau buat passport baru ye, anak mesti hadir bersama. Aritu suami sy buatkan MyKid. Original sijil lahir, dgn original ic pemohon tu je. Tak tau kalau dkt semenanjung mcm mana, tp in case apa2 boleh bawak sijil kahwin sekali kot

bawak sijil lahir anak dan ic ibu/bapa yang pergi buat mykid anak saja..atas tempat jugak siap cepat atau lambat,untuk mohon sekejap je

Tak perlu bawak docs lengkap & isi lengkap borang yang hospital bagi tu. Mak pun takyah pergi ayah je

sy tak pernah bawak baby setiap kali nk buat. bawak dokumen yg diperlukan je.