Ubat kk iberet

Mommies dlm ni, iberet sy ngam smpai hari rabu ni je, checkup selasa depan, takpe ke kalau skip 5 hari tk makan iberet tu? Atau smentara nak sampai hari chckup tu sy makan acid folic yg hovic punye 5mg tu je? #seriusnanya #pleasehelp #firstmom

2 Balas

pelik biase nye nurse akan bagi cukup2 or lebih untuk cukupkan sampai next checkup. boleh tunggu but kalau saya kan saya cuba cari dekat farmasi beli sikit dulu sampai tarikh checkup

hovid folic acid tak Sama dgn iberet yg zat besi dan vitamin b complex untuk HB darah. kalau nak cari ganti iberet, makan maltofer (sedap boleh kunyah2), zincofer