Vaksin semasa hamil

Hi mommies.. dah ada yg ambil vaksin ke? Kandungan weeks berapa mommies dpt temujanji ya? Boleh share experience tak?#firstbaby

21 Balas

Semalam sy baru dpt second dose pfizer, n skg kandungan usia 20 minggu. Simptom ms first dose (sy dpt ms kandungan usia 16 minggu) tu rs mengantuk amat, rs lenguh tempat kena cucuk, nak angkat lengan tinggi sgt pun rs sakit, cuma kena elakkan buat keje berat guna bahagian lengan kena cucuk, lepas 4 hari baru normal balik. Untuk second dose so far simptom sama jgk, cuma lenguh tu xsekuat mcm first dose, alhamdulillah semua okay, baby sy pun siap gerak2 5 minutes after cucuk, till now sy rs sehat..

3y ago

sy pulak vaksin ke x mmg keje nk tdo...msa first dose tu lenguh..mlm demam..esk sembuh mlm demam jugak...2 hari mmg tdo je

saya dah ambil first dose pfizer masa di hospital, admitted masa 40w3d , got vaccinated at 40w5d . Doctor tanya masa dekat ward nak ambil ke vaksin, dia cakap sekarang mereka akan offer kepada semua preg mommy and depends on u if u want it or not coz she said it's better to take coz of the rising covid cases of pregnant woman. and yes so far I'm good. waiting for second dose in early Sept. I'm had my baby at 41w and now she'll be a week's old ❤️ #alhamdulillah

Saya dah.. walk in terus ke pusat vaksin sebab x dapat2 lagi tarikh temujanji.. Saya dapat pfizer masa 26w1d.. Alhamdulillah, setakat hari ni tiada kesan sampingan lagi sebab konsisten ambik vita c shaklee sebiji sehari dgn vitamin2 yg klinik bekalkan setiap bulan.🤲😊😇

Saya selesai dos 1 Sinovac masa kandungan 16 weeks seminggu lepas. Takde side effect kecuali lenguh lengan yg disuntik tu tp sekejap je. Org kata Sinovac paling kurang side effect, wallahualam.

3y ago

ohh okay...baru refer info paling latest...tiga² vaksin tu sesuai utk preggy women..thanks ya

1st dose 20week. 2nd dose 24week. Pfizer. Alhamdulillah takda side ap sgt pun setakat lenguh2 tmpt cucuk dn letih badan ja. Kena byk brehat. Mntk tolong suami utk hal rumah👍🏻

sye vaksin pfizer 2 hari lepas..huhuhu bila dh mlm..suntik sebelah kiri semua otot sebelah kiri terasa sakit terutama bahagian pinggang..risau jgk sbb baby gerak slow je..

Masa saya pegi 2nd vaksin ade nmpk mummy to be pun Ade ambik mcm dah masuk 3rd trimester.. fikir positif je tentang vaksin ni... insyaallah ALLAH akan permudahkan

1st dose AZ before mengandung. time 2nd appointment tu baru 8 minggu. saya hadir ke ppv, katanya 14 minggu dtg balik. Insyallah lagi 4 minggu saya ke ppv amik 2nd dose

3y ago

hi sis... so sis kena update kat MySejahtera on the pregnancy status ke? atau walk-in saja for 2nd dose.

1st dose sabtu lalu, 30 weeks 😁 sehari lepas cucuk tu rasa lenguh dan kebas2 tangan tapi selepas tu okay dah. Baby makin rancak tendang2 dalam perut 🤭🤭

Alhamdulillah, Saya dah selesai 2 dos pfizer at 35 weeks. First dos tkde pape, second dos demam dan sakit2 badan. Tapi sehari je, lepas tu okay dah 😁