Berat baby dalam kandungan

Hi mommies!! Cuba share mommies dh berapa minggu and berat baby dah berapa gram/kg? Saya 34minggu berat baby 2.3kg. 🥰 #pregnant34w2d #pregnant #secondbaby

17 Balas

sy masa 28 weeks baby bsr sngt doktor ckp ..2.5kg ...and then check minggu lps 30 weeks baby brt2.7kg ni kndungan usia dah 32 mnggu next week's scan blik tngk ...doktor Pon ckp jgk klw under Smpai ujung bln 12 ni still makin brt and then air ketuban Pon bnyk last week's cheak tebal air ketuban dlm 25.65cm so doktor decide monitor Smpai habis bln klw still tebal jgk scear operation ...anak ke 6 yg skrng ..

1y ago

Semoga dipermudahkan urusan dan selamat keduanya. Aminn

klmaren scan 2.7kg @ 35w https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 group hamil 2023 💕

sye skg 36 weeks.. esok bru checkup kk..so x tw berat bby bpe.. tp tyme 34 weeks bby da 2.4kg

Saya chckup td 35week 2.8kg tp takthula boleh jd btmbah atau bkurng huhuhu. Risau jgk ni.

Masa 32 weeks hr tu 2.2kg ni nk msk 36 khamis ni check up lg tgk naik berapa lak

34w1d bby dh 3.36kg sy punya sis, minggu dpan repeat scan balik🥴

1y ago

ahh tu laa.. minggu dpan repeat scan balik..

saya dah 36weeks berat baby dah 2.8kg 🥰

saya week 31 tapi berat 1.7kg kecik ke normal?

1y ago

biasa klw normal baby lahir smua brt anak 3 kg ..tp kdng ada jugak Sbb fktor memang si seorang X kuat makan or mmng stkt itu shja yg mampu si ibu makan ..trkdng ada jugak ..yg prt si ibu nmpk kecik tp nty lhir anak 2.5kg ..normal oklah klw lhir dpt 2.5kg tu ..tp lg batter klw baby lhir brt dpt 2.8/2.9 kg ..Sbb takat tu bdn baby dh gemok berisi sngt ..klw blh bnykkan makanan vitamin c ..dan mmudhkn kita ada selera rasa nk makan banyak ..tngk KT farmasi biasa ada vtmin yg pnmbh selera kita makan ..klw blh makan apa yg diinginkan oleh baby ..dan biar klw blh makan yg banyak ..Sbb nty biasa klw kndngn dah usia 30 mnggu keatas nurse akan mntk kita naikkan brt badan ..paling kurang tidak brt bdn kita kena ada2kg naik ..pstikn makan lbh

Sy 33 wks berat bby 2059gram 🥰 #1stMom

36weeks 3kg first baby 🤍