Prepare Baby Stuff

hi mommies.. btul ka x bole prepare brg baby awl2 tkut something bad will happen? me already 25 weeks dah prepare2 brg baby.. sbb nti dah x lrat nak jalan. skrg pun sakit pinggang je...

13 Balas

Saya sejenis yg suke prepare awal2. So saya confirm confinement lady when I’m just 2 months pregnant. Beli stroller at month 3. Cot then car seat then the list continued sampai mase 8 bulan, saya cuma beli baju baby sahaja. Alhamdulillah, nasib prepare awal2 sebab kaki saya bengkak mase 8 bulan, nak jalan pun susah. Baju baby saya beli mostly white as I love white color and I wanna play safe - xtau Nanti kua boy ke girl. As saya sgt cerewet, saya sejenis yg nk beli sendrik sume. Nanti itu xkena ini xkena.

Mitos.. Blh je prepare awal2.. Tpi skit2.. Klo nak beli sedebuk trse jg koyak poket..sy dlu strt beli skit 2.tp xheboh kt org tua pon... Beli diam2 je... 😁. Blh dh beli yg bsic dlu Contoh Kain bdung Sarung kaki n tgn Barut Topi bby Napkin Towel Minyak yuyi ke telon ke Tissue gulung Wet tissue.. Beli basic je.. Baju tu klo dh tau jantina blh laa beli skit2..

4y ago

🤣🤣saya beli msa 6bulan lebih pun diam2 je..xnak heboh2 sgat..6bulan pun rasa mcam awal lagi..skrang 39w3d da lengkap yg penting2 tapi baby blom nk kluar lagi..

Mitos tu sis..percaya dgan takdir allah sja..kita sera kn semua nya dengan maha berkuasa..saya ni ..18week da beli ..skrg 24weeks ..alhamdullilah brang baby da lengkap..hnya barang pntang saja..sebb sya trauma dengan ank pertama dan kdua..beranak brang belum lengkap...tu la rsau..sedia kn payung sebelum hujan

Bukan tak boleh prepare awl2... Boleh jw... Ada mksd trsurat dri owg tua la tu... Sbb kalau beli awal2 tak tahu baby girls kw boy... Jadi kalau beli awal ingt baby boy kluar baby girls... Barang semua dh beli untuk baby boy akhir ya baby girls pakai baju baby boy.... Pastu si ibu plk alahhhhhhh....😅😅😅

Boleh je sis nk prepare barang baby awal2... Mcm sy start 4 bulan dah start beli brg sikit2.. 7 bulan dah lengkap sepenuhnya... Sekarang 8 dah nk msok 9 ni memang betul2 x larat kalau nk pergi beli brg...lagi2 nk berjalan or berdiri lama.. Memang tak selesa... Better beli sikit2 je tiap bulan...

Bli skit2.. Ble nk brsalin nti smua da lengkap.. Klau bli hujung2.. Tu xbli lg...ni xde... Tu xde.. Sy ni da 34weeks... Alhamdulillah smua da settle.. Tgl tgu brsalin.. Ajal maut smua ditgn ALLAH...

Skrang saya 26w dh prepare brg bby.. Tinggal nk packing brg bby je untuk ke hspital nnti... Beli dri sekrang tak apa nnti dah sarat tk larat nk jaln dah😊

4y ago

oo ok fham hihi..samalah.. tggal packing brg utk ke hosp je hihi..😉

sy 3 bulan dh strrt bli sikit2 tp sorok2 x bg org tua thu... sekrg 30w settle dh... packing pon dh settle ..alhmdlh

Prepare jer awal2..sya 18minggu dah beli kat shopee,tunggu smpai jer..insya allah tak de apa2..tuhan ada sis.

X ada kaitan la semua tu..sy baru 3bulan pun dah beli sikit2..x ada apa2 pun smpai skg da 35weeks ++