Ruam susu baby

Hi mommies.. boleh x suggest apa yg bagus utk ruam susu dkt pipi, dagu n telinga baby? Anak saya ruam teruk.. dah hampir 3 bulan x elok2 lg.. gmbr ni mse tu x kne smpai telinga lg.. ank suka hisap tgn n garu2 telinga n muka dia. 😭 #1stimemom

Ruam susu baby
6 Balas

anak saya pun pnh mcm ni dulu. dia hisap2 tgn then gosok2 muka. mmg selalu merah2 muka. sblom tu pelipat dia selalu merah, then naik ke muka. ubat dah bermacam cuba tp xde yg sesuai. lepas bawak doc pakar kanak2, doc kata ade mild eczema n bg ubat ni. ubat ni je yg sesuai dgn anak wpon takes time jugak nk bg kulit tu elok balik. kena trial n error sis ubat yg sesuai dgn baby

3y ago

okay sis.. terima kasih 😇

Anak sy dulu kena mcm ni, sy guna myk kelapa dara.. Selalu sapukn kt tmpt ruam, xde risau sgt kalau dia gosok2 atau tgn trkena kt myk tu sbb virgin oil kn.. Rajin sapu terutama sblm menyusu, slps menyusu lap brsih2 pipi ank lps tu sapu lagi.. I'Allah sembuh dgn izinNya

sis bwak gi klinik dulu, ank saya pun mcm ni dulu, dr cakap kurap susu, dr bagi cream tu lepas tu terus ok smpai sekarang, ank saya pun dekat sebulan jgk la merah2 , kesian dia

7mo ago

sapu kan minyak baby je...

same2.. semoga kulit baby cepat elok balik. kesian baby kdg, dia gatal klo tmpat merah2 tu.. tu suka duk gosok je

saya g clinic time baby saya kena ruam, doctor bagi cream. Better bawa baby g jumpa doctor

3y ago

alhamdulillah.. baby nie kalau tak sihat atau ada yg nampak lain bawa je terus jumpa doctor. jgn dengar ckp org ke apa.

sis x bawa g klinik ka sis ?

3y ago

dah bawa g klinik.. dr KK soh guna cream cetaphil je.. pergi hospital ada Dr bg cream.. nk hampir elok, tp merah semula..