Gigi baby awal tumbuh

Hello, mommies boleh x share pengalaman utk baby 2 bulan yg sudah tumbuh gigi depan bhgian bwah ? Dua dh tumbuh. Mmg dh kluar gigi. Apa yg mommies buat? #SeriusTanya #bantusharing

3 Balas

Anak buah sy lahir dh ada gigi tp bila besar cepat rosak gigi tu. Mungkin mommy dia xjaga sgt.

Wah! Awalnya. Dah bawa pergi dental checkup ke sis?

5mo ago

Dh bawa. 1 gigi dh cabut tp 1 lg belum. Sblum cabut tu doctor bgi pilihan juga nk cabut atau x. Masa tu pilih utk cabut 1 sbb nmpk longgar sgt. utk gigi 1 lg ni x cabut, tu sy tnya kot2 la ada yg sma mcm sy & ambil kptsan x cabut juga. 1 lg tu shakey juga sikit tp x goyang sgt mcm yg gigi dh cabut tu Gusi bwah tu sblm ni mmg lembut tp skg ke arah gusi mengeras sikit. Sy confuse juga. Mmg x sanggup nmpk ank kna cabut gigi dlu