Anak Tak Puas Susu Dada

Hi mommies. Boleh tak share mcm mana nak bagi anak puas minum susu dada? Sy picit puting, susu keluar banyak je. Tapi ank still tak puas. Lepas bagi susu dada mesti kene topup dgn susu formula plak. Kalau tak mmg tak tido lena la ank sy 🥲 #firstmom #firstbaby #bantusharing

2 Balas

cara lekapan tu betul ke x? biar je bby lepas kan sendiri, jgn cabut. bila dia kenyang die sendiri akan lps kan.

2y ago

Anak sy kalau minum susu dada, dia mudah sgt tertidur. Hisap pun sikit je

Cara lekapan mulut baby pada aerola bukan puting ya. Lagi satu, tengok bawah lidah anak, tounge tie atau tidak.

2y ago

Ha, betul.. saya ada baca pengalaman kaunselor penyusuan, katanya ada ibu yg kekok pegang baby masa penyusuan. Cuba hingga jaya ya. Happy breastfeeding 🤗🤱