Tips untuk buka jalan bersalin

Hi mommies, boleh tak bg tips untuk bukaan bersalin ? Saya dah cuba mcm2 berjalan, ketuk ketampi, cangkung, kupu2, bersama suami. Tapi bukaan tetap tak ada. #bantusharing #firstmom #firsttimemom #advicemommies

7 Balas

time third trim saya jarang bersama dengan suami, kebetulan contraction mai awal. saya sidai dalam ward 4 hari. dalam 4 hari tu saya ikthiar buat senaman kupu kupu, jalan itik, ketuk ketampi, alhamdulillah setiap kali saya buat sehari 1cm ada bukaan. tapi mungkin itu cuba asbab & rezeki masing masing. rezeki baby saya keluar awal 36w. cuba ikthiar lagi exercise, maybe take time sebab tak sama setiap orang kan. inshaallah sampai timing baby akan keluar jumpa parents dia hihi ?