Barang hospital

Mommies boleh sharekan barang apa yang perlu bawa untuk kita bersalin di hospital? Untuk mommy and baby. Tq ❤️

2 Balas

- Beg labour room Buku pink Ic 🩲 dan Pad (in case beg dekat ward tu sampai lambat) Hp Power bank Kurma, biskut,roti, air - Beg hospital 🤰 Barang mama - Pakaian (2 pasang) - Telekung solat ( Kalau masuk hosp awal) - panties pakai buang - Pad - pinggan, cawan - makanannnnnnn - Power bank - charger - toiletries - pam susu ( in case baby kena tahan wad,kena perah) 🤱🏼 Barang baby - Pempers newborn banyak2 ( awal2, baby poop banyak, dlm 6x/sehari..tapi lain baby, lain jugak) - wet tissue - Baju baby, mittens booties : 3 atau 4 pasang ( Jangan warna kuning, nanti susah nk cek jaundice) - kain bedung : 2 - Kain lampin : 4 - Bantal baby - kapas bulat ( nak bersih tali pusat) - minyak zaitun (nak bersihkan telinga) - cotton bud - Minyak panas

1y ago

Tq mommy 😍

Saya pun google, perut nk masuk 8 bulan, suami dh suruh packing letak dlm kereta