Cara nak tambah susu badan

Mommies, boleh share tips tambah susu banyak? Baby di nicu jadi nak pam susu banyak2 bagi dia. Susu saya alhamdulillah okay je cuma nak banyak kan lagi susu. Mungkin mommies boleh share tips2 ke.. Tq mommies #babypramatang #tipsbanyaksusu #bantusharing

1 Balas

i mmg bfeed semua anak2. dan susu i mmg byk even i punya xlaa besar sangat. saiz biasa2 je. hinggakan anak i selalu je lebih graf sbb terlalu chubby. doktor tak marah lebih graf, sbb i mmg fully bfeed. xde xcampur bg formula. kalu bg formula, berat baby lebih graf.. doktor marah sbb bimbang kalau kandungan gula tinggi pad baby. apa yg i buat.. 1. minum byk air masak 2. booster i cuma air horlick, sup sayur. (sawi, lobak putih, my feveret) 3. bg susu dgn kerap. directly bukan pam. tapi sebenarnya yg paling penting.. u kena YAKIN. susu u cukup utk anak u. bila u yakin, insyaallah susu u cukup. uhya masa anak i kat nicu dulu sbb kuning.. i pun pam susu utk bg kat baby. tp bila i p jumpa baby, i akan susukan directly. susu yg pam tu bg nurse simpan then bg kat baby masa i tader.