Nipple cream

Hi mommies. Boleh ke nk thu nipple cream apa yg sesuai untuk nipple yg luka? Sakit sgt dah ni. Brand apa yg cepat berkesan?

5 Balas

Sis boleh cuba sapu susu sis pada nipple dan areola. Saya dah cuba, seminggu pertama saya start pantang tu memang nipple saya berdarah darah. Sentiasa luka dan bila luka nak sembuh, timbul luka baru. Tapi bila saya start sapu susu badan tu, kejap saja dia dah baik sis, setiap kali habis nyusu terus sapu. In shaa Allah moga dipermudahkan sis.

1y ago

Untuk saya alhamdulillah menjadi sis. Cuma masih sakit sakit sebab baby dan saya masih tak reti teknik lekapan yang betul. Yes sis tunggu sampai kering, buat setiap kali habis menyusu atau setiap kali sakit. Dan kalau mandi dengan air suam pun membantu. Bagi saya tak bilas pun tak apa sis.

sy newmom lgii, msa first time baby hisapp, puting sy sakit sngat smpaii luka brdarah. dua2 susu sy mcm tuu. lpas tu sy sapu pakai air susu sndiri. 2/3 hari mcm tu dah smbuhh.

Lansinoh. Sy pakai ni, cepat sembuh. Beli dekat shopee, farmasi sy tak pasti ada ke tak..boleh try tanya..

1y ago

kat farmasi ada

Brand pigeon. Pakai 3-4 kali je terus ok

Palmer’s nursing butter!

1y ago

Btl. Yg ni mmg bgs sgt. Sy hri tu bli kt farmasi.