Gendong Berdiri

hi mommies , boleh ke gendong bayi umur 1 bulan dengan posisi berdiri ? habis tulang belakang bayi kan belum cukup kuat ? sorry tanya sebab firstmom hehe #pleasehelp #seriusnanya #firstbaby

6 Balas

boleh cuma pastikan kita support spine baby pada posisi dan tempat yang betul. cuma jangan lama sangat nanti dia penat, mcm buat tummy time. nak pakai ring sling/wrap carrier pun bagus waktu ni.

boleh malah itu yg akan mbuat leher bayi cepat kuat, tp kna ada ilmu juga cara pegang bayi dgn betul. Kena sandarkan dan tinggikan sedikit bdn bayi ke bahu kita..

Boleh yang penting awak kena tahu teknik dan postur yang betul. Saya dan suami seawal 1 bulan dah dukung baby macam tu but not constantly.

Org kata xelok.. tapi anak sy nk dukung mcm tu..setakat ni xde apa lg.. cuma hati2, kena pegang betul2..

sy buat tummy time dgn anak dr umur belum seminggu, leher cepat keras mmg. dah dukung berdiri

alhamdulillah dukung camtu leher bb sy cpt kuat..tp limit kn jgk ubah2..nnt lenguh jgk bb