Puree baby

Hi mommies, biasa puree baby nak smpan dlm freezer atau dlm peti sejuk jer? First mommy, so tak tau. And brapa lma tahan puree tu. Sy buat puree carrot , labu

2 Balas

Sy buat cube je dlm kiub ice..simpan dlm freezer, beras buat bubur, stok ayam, ikan bilis sume freezer..pastu nanti panaskan je..beras pon cepat masak..dan paling penting tahan lama.. seminggu skali sy buat stok..😊

Kalau simpan dalam peti beku tahan lama sikit... Buat stok untuk seminggu pon dah okey... Lepas tu boleh tukar2 puree tiap2 minggu...