Susu kambing masa pregnant

Hi mommies , betul ke ada petua baby tak kuning time lahir amalkan susu kambing masa pregnant ? Just nak ikhtihar 😁#ingintahu

7 Balas

kakak ipar saya time mengandung amal susu kambing hi goat sebab itu je yg dia serasi, yg lain alahan. dh bersalin & Alhamdulillah baby takde kuning. tak pasti asbab susu kambing atau sebab jenis darah ibu sama. tapi kita cuba ikhtiar jela kan 😁 saya pun dari awal pregnant 7w start minum, skrg dh 34w minum susu hi goat + karihome mama. tnggu baby keluar nnti tgk mcm mana

Mungkin..kakak ipar amalkan waktu ank kedua...katanya anknya kluar tak da kuning...mngkin ada kot tapi tak perlu smpai warded... Sy pun amalkan jgk ank no 2 ni..tggu kluar tgok mcm mna

sy pun dari awl pregnant minum susu kambing. sbb baca pengalaman org lain katanya betul, boleh elak baby kuning.. wallahualam. tunggu dh beranak nanti baru blh tahu btl ke tak 😅

Banyak dgr pengalaman org yg amalkan susu kambing anak takde kuning / kurang kuning. Saya pun cuba minum higoat, nanti nak tgk camne lepas baby keluar :)

saya minum susu kambing tepung tu tetibe perut mngeras dan baby x duk diam sakit ari ari then g hosp warded😂 x sesuai kot dgn sy.

Ade btul jgk petua tu. Sebab kakak sy dulu time pregnant dia amal susu kambing je, anak lahir takde kuning.

Tahla. Tp ms baby first sy mmg kerap minum susu kambing n mkn anggur hitam. Baby takde kuning.