Tak pandai makan

Hi mommies, baby sy baru 6 bulan 7 hari. Baru mula makan. Tapi dia xpandai nak makan lagi. Nampak sudu je nangis. Sua sudu lagi la nangis mcm kena pukul. Help 😣 #advicepls #pleasehelp

2 Balas

mungkin boleh bagi baby main dengan food tu sikit, atau bagi pegang sudu ke, then cuba suap. agak penat sikit nak mengemas, tapi dengan baby ni kita mmg kena banyak try & error. fasa permulaan, mmg normal kalau baby tak makan banyak. dapat 2-3suap pun dah cukup baik. kena keep on offer je dekat baby. (⁠◕⁠ᴗ⁠◕⁠✿⁠)