Mix feeding

Hi mommies, baby skg 2 bln+. Sy start mix feeding sbb susu bdn x byk. Nk ty Mna lagi digalakkn, FM atau df dulu?

2 Balas

Nk bnykkn susu bdan, df dulu sis..kurangkan fm..klu perlu sgt baru bagi fm.. insyaallah susu makin banyak..Sy Pon mse BBY 2bln kbwh cmpur susu sbb bby mcm xckup susu..lpstu bila masuk kerja, Sy start pam n kurangkan fm..dan bnykkn df.. skrg ni alhmdulillah stok susu cukup utk hantar pengasuh..

df dulu. maintain ur milk supply. fm ni top up bila perlu. nak df need consistent timing..u tak jaga, then ur milk supply will drop down. fm u need to know the proses of try and error.

9mo ago

baby menyusu kerap x pe...lama2 akan banyak dengan sendiri...kadang bukan x cukup susu..anak merasa tenang bila menyusu dekat dgn pelukan ibu yg hangat tu...bagi ja susu badan kerap...dan pantau berat anak...jika perlu baru bg susu formula