Anak kerap muntah selepas menyusu

Hi mommies, baby saya baru few weeks old. Baru baru ni baby saya kerap keluar jeluak dan muntah selepas menyusu. Sudah berlarutan almost 4 hari. Adakah ini normal atau saya perlu bawa baby berjumpa doctor?

5 Balas

kalau ikut pengalaman saya, masa baby saya dari newborn sampai la nak dekat 2 bulan lepas susu je mesti jeluak (jeluak is normal) muntah tu ada tapi jarang.. selalu nya dia muntah sebab over feeding.. bukan muntah paksa.. kalau muntah paksa maybe ada something..

anak kedua sy pun mcm tu.. sampai 3 bulan baru x berapa muntah.. jenis muntah bby sy dlu yg deras smpai sehari bnyk tukar baju.. alhamdulillah okay.. tapi nnti sis bgtaula doc ttg muntah bby spya doc boleh check..

ank ibu df or fm? mcm ank sy fm... 2 3 hari lps sy try susu dupro and ank sy muntah ... so susu tu x sesuai dgn ank sy... sy tukar balik ke susu datch bby.. #saje² try susu dupro

muntah susu banyak ke? baby overfeeding kot. baby susu fm atau bf?

Jgn lupa sendawakan baby selepas menyusu utk kurangkan jeluak.