schedule tidoq baby 1 bulan

hi mommies.. baby malam supposed tidoq pukui berapa? and perlu dak kejutkan dia tengah malam/pagi untuk minum susu? btw dia berat kurang.. nurse kata make sure 2bulan checkup nanti dah 4kg 🥲 help. i dah minum susu, kerap susu baby(df) jugak tapi tak sure dia just mengempeng sebab kena cuit pipi dia kadang baru dia nyotnyot balik. kalau bagi botol at least tau la berapa oz dia dah minum. Ada apa tips tak nak naikkan berat dia, now dia 2.92kg. risau ler. tapi yang paling penting i nak tau, waktu tidoq tu before pukui berapa and perlu dak kejut dia minum susu tengah malam/pagi. sebab tidoq yang cukup pun perlu untuk tumbesaran dia kan. #advicepls #firstmom #firstbaby #bantusharing

3 Balas

8/9 dah tido..sy akan kejut kan 2 jam skali wlau dia mamai sbb nk dapatkan berat badan bb y cantik..rasanye x ganggu pun bb tido sbb dah abis nyusu bb tido je blk.mcm ank sy df bile bt mcm tu alhamdulillah umo 2 bulan berat naik sekilo stengah.

6mo ago

Thank you puan menjawab soalan i. baik ill try

Kerapkan susu and make sure baby dapat hindmilk.

klu dia mula tidur, tiap 2 jam kejut bg menyusu.

6mo ago

maksudnya tetap kena kejutkan dia bila dia dah lena?