Susu baby umur 4 bulan

Hi mommies . Apa beza susu similac lactose free dan similac yg lain?

1 Balas

Lactose free maksudnya tiada molekul lactose dalam susu dan susu ini drumus khas untuk bayi yang mengalami masalah 'lactose intolerence' yang mana tidak boleh minum susu yg berasaskan haiwan seperti susu2 lain. Kandungan laktosa cuma ada susu haiwan. Manakala free lactose ialah susu yg berasaskan vegan, seperti susu soya, susu almond dan susu yg dirumus khas tiada molekul laktosa..