Mual nak masuk trimester ke-3

Hello Mommies , anyone yg dah nak masuk 28 weeks tiba tiba mual dtng balik ? Baby pon kurng gerak . Atau ni sebab saya berpuasa ye ? Risau pulau hmm 🥲 #firsttimemom #advicepls #firstbaby #firstmom

7 Balas

sama dengan saya, mual kalau minum air masak, kalau air sejuk tak ap pulak. saya rasa mual ni je tak hilang2. Saya smlm puasa jugak, semuanya okey, baby aktif je, tapi lps berbuka, dlm pkl 10 muntah hbis, tak boleh tido, pstu pkl 2 bru boleh tido, dh tido, hsbnd kjut makan sahur, makan la, lps makan okey je, lps tu prgi minum pulak, hbis kluar, mmg tak puasa hari ni risau, sbb dah kluar hbiss. nasib x ada ap2, kata hbsnd kalau saya lembik tak larat bawak saya prgi klinik. Tngk ptg tadi, cergas elok jee. hehe.

Kalau bby kurg gerak bukak je puasa awak..sy 1 week pertama tu puasa tak tggl sbb bby okay je gerak.. 2 hri lpas ttiba pkul 1-7ptg dia tak gerak..bukak puasa dalam pkul 12 tgh hri pun dia tak gerak..buat mcm2 pun sama.. Mlm tu gi hosp kna admit.. sbb maknya letih, bby letih..kdg kita rasa mampu, tp bby tu kita tak tahu.. rasa lain sikit bukak je puasa..takpa nnt blh ganti

saya pun 30 weeks datang balik mual n muntah. tak puasa pun mual n muntah juga.

sy bc dlm artikel, kne buka puasa klu bby kurg gerak @ tlalu kerap gerak.

kalau baby kurang gerak sebab awak puasa, awak risau, berbuka je terus.

saya mual and muntah2 balik. tanpa sebab pulak tu.

sy mual tiap kali gosok gigi mmg muntah.