Anyone due 20/5? ☺️

Hi mommies! Anyone due 20/5/2024 macam saya jugak? Dah bersalin ke tu? Atau dah start ada tanda2 nak bersalin awal? Hehe

12 Balas

sama due lah kita..blm bersalin lgi..minggu dpn kena scan blik sbb baby small dri minggu..hrap2 ok lgi scan lgi ni risau kena serah diri awal2..sakit belakang tu mmg dh ada,bila berjalan sakit kat pelvis ni x larat nk tahan jdi bnyk berehat je..sbb ngilu die hnya allah je thu + baby pn aktif lgi bertmbh ngilu lah..x dan nk excercise sbb skit kat bwah ni truk sngt bila berjln..dan bnyk kali jgk kena false contraction monitor je sndri dri ptg smpai mlm lpas dh mkn ok dh tu anggap blm msa nya lgi..smoga urusan bersalin kita dipermudahkan

2mo ago

sis sama dgn sy.. sy scan 35weeks doktor ckp bby small.. esok kena repeat scan.. sy Cuba suggestion² mommy² dlm ni suruh mkn telur rebus 2biji & mnm susu anmum coklat.. hope berat bby bertmbh..

sm la due sy sis... tp tiada lg tanda2 cuma smua sakit2 bdn. kmrin klinik nurse da ckp klpa bby da kbwh bila2 bole bsalin.. bby kuat mgeras

sy 19/5 perut kerap mengeras n baby kena usik baru dia gerak. Kalau x usik dia x nk gerak. 29/4 kena induce sbb baby iugr

2mo ago

saiz baby kecil dr usia kandungan.

sy..20/5..bby da turun..mucus plug pn dah kluar..perut dah kerap contraction..rasa cm nk minta induce je..haha

2mo ago

mucus plug sis tu dia keluar coklat2 campur lendir darah ke? keluar banyak tak?

Sy 23/5 skng bby asyik mngeras je.. nk jln pun skit. tdo mlm jgn ckplh mmg x Lena. kaki dh mula bengkak

2mo ago

sma due lah sis..23/05...smoga di di permudhkan smuanya...Aaamiin...🤲🤲🤲

Sy 21/5. Perut kerap mengeras tegang. Baby pun aktif kemain dia. Risau kadang2 tu 😅

2mo ago

Takapa awal @ lambat keluar baby asalkan baby sihat . Dia Excited nak jumpa mummy diaaa to dia nak awal dari tarikh 😁

sy 16/5 kerap Sakit pinggang sakit celahkangkang ari2 tapi kejap2 je

20/5 perut asyik ngeras . belum ada tanda apa ii .

Saya 20/5 , skrg perut asyik ngeras je. Doakan sy ye.

2mo ago

Selamat melahirkan , awal dri due date . 28/04. 36weeks .

saya 25/5 kerap sakit belakang perut rasa mengeras

2mo ago

saya pun due sama, 25/5. sekarang perut kerap mengeras jugak. kalau perut kerap mengeras tu tanda tanda ke sis? aduh belum cukup bulan ni, risau pula.