Anak lambat merangkak

Hi mommies.. anak saya skg brumur 11bln.. tapi masih blm merangkak.. tp kalau nak berdiri suka pula..tp dengan sokongan lh.. mommies semua..kalau macam tu normal tak? Sebab lambat merangkak

5 Balas

Hi mommy. Its okay cuba pantau. Anak saya merangkak pun 10 bulan + lepas tu rajin berdiri then 11 bulan + terus pandai berjalan. Alhamdulillah. Masing-masing ada perbezaan tapi still okay sebenarnya mommy. Moga tak lama lagi anak cepat berjalan ye. #TAPactiveusers #TAPsupermoms

Anak sy 8 bln pun x merangkak lg. Ramai yg kata tu normal. Setiap bayi kan berbeza perkembangan die, lambat merangkak tp gigi dh tumbuh dulu. Sis jgn risau ye.

takpa. baby sy pn lmbt merangkak 11 bulan lebih jugak. dia merangkak tak lama. lepas tu stahun sbulan boleh jalan dh.

Oo,dia lompat proses tu,mcm anak sy..dia x merangkak da,trus brjln

ada anak dia tak merangkak tapi terus jalan 😅