9 Bulan ( GIGI )

Hi mommies :) Anak saya dh 9 bulan lebih . Nak tny psl tanda2 nk tumbuh gigi. Sbb baby sy jarang nk minum susu tapi klau air kosong ok je dia minum. Bubur pon ok . Cuma 2-3 hari nih dia mcm kurang minum susu :( Selsema lagi . Sy guna sterimar utk block nose dia :( Risau tgk baby saya ..

2 Balas

Teruskan offer susu dgn kasih sayang sbb susu masih lg minuman utama hingga usia anak 1 tahun. Mungkin juga nak tumbuh gigi/ growth spurt/ nursing strike. lain bayi lain perkembangannya. Anak saya makin kerap nak susu dan mengigit bila nak tumbuh gigi. Badan panas tapi tak demam. Gusi dia terbentuk macam gigi nak keluar. Bagi dia makanan / permainan yg boleh bagi dia teething.

11mo ago

Most welcome 🌻

Sama mcm ank sy skrg😅 susu pun mnum sikit.. sis bg susu ap