Susah tidur siang

Hi mommies, anak saya 5m++. Lately ni anak saya susah sangat nak tidur siang. Dia mengantuk, bila saya masukkan dia dlm buai & tidurkan dia. Dalam 10-15minit mcm tu dia dah bangun nangis. Nampak dia mcm tak puas tidur lagi tapi dah bangun. Bila nak tidurkan balik tu ambik masa dua tiga jam itupun susah jugak nak tidur. Malam okay je tidur bangun nak susu je. Saya jadi stress sbb baru nak rehat dia dah bangun & dlm masa yang sama saya kesian tengok dia mengantuk lagi. Ada tips tak mommies😔 #firstmom #firstbaby

4 Balas

Cuba tidurkan dia di tempat gelap. tutup langsir. Sy buat mcm tu kat anak Sy. and kadang2 kena tido sekali dgn dia. barulah dia boleh tidur lama sikit