Poopoo hijau

hi mommies. anak saya 1m23d. alhamdulillah dari hari ketiga kelahiran saya dapat bagi dia breastmilk sehingga harini. cuma dlm beberapa hari ni, najis dia warna hijau. kdg2 campur kuning hijau. kdg hijau je. dia takde meragam, perut pun ok. saya ada google & dapat bebrapa jawapan. antaranya, anak hanya minum foremilk, anak mungkin allergy dan ada yg bgtau ianya normal. nak kata anak hanya dpt foremilk, lama jgk saya bagi dia hisap. kdg saya akan check tekan2 breast utk tgk ada lagi tak susu utk pastikan mmg kosong. cuma nak tanya mommies dkt sini. ada yg mcm ni jgk?

3 Balas

kat rumah panas ke? kadang bila cuaca panas badan hasilkan byk foremilk mcm kita la panas jd dahaga kita minum byk air 0. atau, try sebelum baby nyusu, marmet kejap keluarkan susu awal tu, pastu baru bg baby nyusu. susu yg marmet td simpan la peti, walaupun sikit

6mo ago

let down reflex nama dia time susu laju dan rasa mcm renjatan tu.. dan ia normal bukan tanda susu sikit susu banyak pun.. betul la tu kena jaga emosi tu, tp dlm masa relax tu bkn biarkan susu lama tak dikeluarkan dr breast, nti susu drop

Lebih foremilk je tu. Xbhaya pon. Cara sy. Sy akan marmet dulu dlm 2minit sbelum bg susu dkt baby. So susu fremilk n susu cair2 tu akn kluar dlu. Ptensi anak nk dpt hindmilk yg byk lgi tinggi klau bt marmet sblm myusu.