36 weeks and baby breech!

Hi mommies! ade tak dekat sini yang boleh share pengalaman baby breech? First option dr akan buat ecv tapi kalau tak boleh czer. So nak tahu pengalaman mommies. #firstbaby

4 Balas

saya.. baby yg nombor 5. anak2 sblm ni sy normal. ms scan 36 mggu di hospital baby dh masuk laluan. tp bila 37 mggu tu baby transverse lie. nurse KK srh refer hospital ptg tu. sy g esok punya, sy dh puasa siap2.. naluri sy kata mgkn kena czer. sampai hospital jam 9.30 pg scan semua mmg baby bergerak posisi. still transverse lie. memandangkan sy dh mula puasa sejak 4 pg, pakar decide utk czer. jam 12 masuk bilik OT, 12.30 tgh selamat melahirkan baby girl. sy decide utk BTL kali ni. first time rasa czer utk the bongsu 😅 skrg baby dh 38 hari