Demam berpanjangan

Mommies ade nak share tak tips macam mana reda kan demam anak.. Anak saya usia 2y9m demam dah 8 hari on off.. Dah p amek darah, semua ok. Antibiotics dah 2 hari.. Demam kejap turun kejap naik.. Stress juga rasa.. Risau kan anak.. Perlu ke hantar terus ke hospital untuk on antibiotics cucuk pulak? #seriusnanya #pleasehelp #bantusharing

1 Balas

hi mommy. kerapkan mandi 6x - 7x dan jangan bagi anak berselubung. tak pakai baju pun takpe. jaga timing makan ubat. anak sy demam on off pakej dgn batuk, bila pergi klinik doc ckp suspect pneumonia. kalau suhu ank tk turun dan batuk ank tk berkurangan lepas seminggu dan habis ubat antibiotik kene terus ke hospital. Alhamdulillah lepas 5 hari sihat sepenuhnya