Morinaga ok ke

Hi mommies ada yg pernah try susu Morinaga ke? Baca mcm susu ni closest dgn susu ibu. Baby 2 bulan nak susu badan je reject susu botol. Next month nak masuk kerja dah 🥹 Baby memang dah train susu botol dari lahir lagi tapi now dah tak nak susu botol. Mcm mana ye? #bantujawab #SeriusTanya #firs1stimemom

6 Balas

Sama macam anak saya, taknak botol. Dahla cuti bersalin 2 bulan je, tawakkal hntar juga ke taska. Terkejut cikgu nya cakap anak minum je botol kt taska. Balik rumah saya try bagi sendiri, betul dia dah boleh minum botol 🥲 lega sangat. Saya tiap hari cakap kat baby untuk minum botol kat taska, mudahkan cikgu untuk jaga. Anak guna wide neck tommee tippiee.

Anak saya minum susu Morinaga. Alhamdulillah sesuai susu tu dengan dia. Anak buah saya yang start minum then adik ipar recommend. Making bambam si kecik. Awak suruh orang lain yang bagi susu botol tu. Kalau dengan mommy, memang nak kt je. Susah awak nanti.

Samalah mcm ank saya masuk 2 bulan xnk botol susu tapi saya proceed jer minum susu dan guna botol yang sama..nak ajar baby terima semula botol susu tu kite kne sabar sikit dan ada caranya😅

better cari susu yg mudah nk dpt bila emergency. sbb incase tiba2 putus stock awk tak buntu nk cari dkt mana.

Bagi saya okay. Anak saya skrg 2 bulan minum takde prob, berak semua okay

Okay ke sis. Anak saya minum berat bdn naik cantik, berak pun okay