Geng due October

Hi mommies.. ada yg due date 27/10 tak kt sini? Dh ada tanda tanda ke tu ? Sy bru 34w5d.. tapi start rse tk selesa sgt baring ke duduk ke smua serba tk kena.. lgi2 time mlm tkyh ckpla mmg tidur skjp2 je sbb tk jumpa position and perut asyik mengeras… skrg ni kerap plk tu keluar lendir putih.. nk kencing cangkung pn Allahu rse berat sgt smpai nk je berdiri.. rse nyeri pada ari ari tiap kali nk kencing.. rse mcm ada something tumbuk dri dlm dkt bahagian ari ari .. seminggu yg lps sy scan baby bru 2.1kg .. position kepala pn dh ada kt bwh.. ad kmungkinan tk bersalin awal ye klau mcmni? Sejam tu tk tahula brpe puluh kali kencing.. #pleasehelp #bantusharing #firstbaby #firstmom #tandaawalpersalinan

14 Balas

Sama...mmg kerap kencing...prut slalu mngeras, sbb bby dh xde space nk brgerak... Hihi... Due sy 31/10.. Tido kena Slalu baring mengiring ke kiri, utk bby brgerak.. Nk make sure bby ok.. Lendir putig pun dh kuar baru ni.. Risauu jgk.. Tapi rmai ckp normal... Bwah ari2 dh start sakit, celah kangkang pun sama kalau brjalan.... Scan masa 34weeks haritu bby 2.5 kg.... Next week 36weeks nnti appointment KK...37 weeks nnti appointment hospital final utk result bila nk bersalin. Doc kata kalau bby besar standby czer... Sy request nk normal..doakan ye... semoga dipermudahkan sgala urusan kita semua InsyaAllah Aamiin 😘😘😘😘

2y ago

Semoga dipermudahkn urusan kita aamiiin ❤️❤️❤️

sy 28.10 . skrg bru msuk 36w 1d. skrg asyik kuar lendir pekat je. sakit sgt kt laluan rahim ni. baby dah start tendang kepala dy dkt laluan. mgkin dlm mse trdekat brslinla kot sy ni. kaaki pun bengkak sampai betis dah😆.. tp baby aktif sgt dari 28w lagi. tp stkt ni tkde lg start rse contraction sebenar .. tp mmg skit ble nk kncg lagi2 dkt pintu laluan rahim tu ..skrg pun sy dh start kncg 2 jam skali..

2y ago

🥹 smoga dipermudahkn sis ! Sy plk dlm sejam tu tk thula berapa kali kencing . Terlampau kerap . Tpi sy tkde kencing kotor ke ape pun .

saya due 21/10 masih belum ada tanda2. sekarang dah 37w2d dah pun. harap2nya 38w dah boleh bersalin sebab saya gdm on diet tak boleh bersalin lebih 40w. kepala baby mmg dah lama dekat bawah sejak 30w tapi dia tak nak keluar lagi haha. Saya sama la macam awk, baring nak tukar posisi mmg terasa berat tu dan sakit ye dekat bahagian bawah tu dan bila nak kencing cangkung rasa mcm tak sanggup nak bangun.

2y ago

sama lah. perut saya asyik mengeras lagi2 waktu malam mesti tersedar sebab perut keras. Sekarang dah start sakit pinggang dan bawah perut.

Saya 36 minggu, due 28/10 insyaAllah. Perut kerap jugak mengeras. Tapi baby gerak aktif sangat. Saya dah hujung2 ni aktif sikit, macam brisk walk pagi2 so bila berjalan tu kadang2 rasa ngilu je kat bawah. Celah kangkang pun kadang2 sakit tapi still okay. Tanda2 tu saya pun tak pasti tanda2 macam mana sebab tak ada pengalaman, first time 😅

2y ago

Saya faham perasaan bercinta dengan katil tu 😂 memang pun sis saya pun kadang2 rasa malas tapi sebelum pregnant memang dah aktif running so dah terbiasa rutin tu. Cuma during pregnancy ni tak boleh lah nak lari2. Brisk walk je mampu. Saya pun HB low jugak sis tapi alhamdulillah so far bila walking tu tak rasa nak pitam pulak. Maybe body saya dah biasa kot aktif sukan sebelum pregnant. Sis jangan paksa sangat eh, kalau tak larat stop je. Eh lebih kurang je berat kita sebelum pregnant dulu saya 46kg, buka buku pink 44kg sebab alahan, now dah 59kg almost nak ke 60kg agaknya. Seram hahaha. Kalau sis tak mampu walk lama2 atleast buat 15-20 mins pun memadai dah. Jangan terlalu paksa diri kalau tak larat okay sis 😁

Saya due 30/10 .. pregy anak yang ke 5.. sama jugak dengan awak yunk.. kerap kencing je.. lepas tu sejak2 ni keluar lendir putih.. perut kerap mengeras.. celah kelengkang mmg sakit sangat2 nak berjalan ke nak cangkung pun sakit 😫 dulu x lah sesakit sekarang.. mungkin lain anak lain ragamnya.. semoga kita dipermudahakan bersalin nanti 🤲🏻🥰

2y ago

kita sama Baby due 30/10. 2 minggu lepas tiba2 kena buasir teruk.. Alhamdulillah. buasir da takda..Baby melintang pulak..jika 37 weeks masih melintang. doktor minta serah diri untuk czer.. pengalaman bersalin anak first smooth Jer.. cuma kali ni, extra mencabar.. segala mak pak penyakit datang. moga urusan kita semua dimudahkan. Amin..

37minggu 4 hari skrg,perut asyik mngeras ,,sakit kontraction smakin kuat,,,sakit mcm senggugut...,baby asyik berdenyut2 kt bhgian bwh,,kurng sikit brgrak dri sbelom ni aktif sngat mungking dh padat sngat ruang...tapi xde lg tnda bsr nk keluar..tunggu mase je..ank sulong lmbat sikit kot...

due sy 25/10.. mmg skang perut ngeras. kerap kencing.. rasa mcm ada sesuatu kt bawah... jalan pun ampu perut.. kaki bengkak juga.. kalo drive lama sakit pinggang oii.. hahah.. semoga dipermudahkan urusan ibu2 yg bakal melahirkan baby bulan 10 ni... aamiin...

2y ago

aamiin ya rab...

Saya 3/10 😂 tapi tanda ii pun belum ada lagi , puas da berjalan buat itu ini, hanya sakit bawah je , kdg baby mngeras tpi dia masih aktif 😅 tak tahu la dia nk kluar bila , kple baby at bawah tpi bukaan belum ada 😅

2y ago

Doc cakap kalau tak de tanda lagi 10/10 serah diri , hmm mcm lama sgt , kdg risau jgk dkt baby nie , amin ii ,

sy due pun 27/10 . tp kenapa sy punya kandungan dah masuk 36 week . sis punya baru 34 weeks? buat masa skrg belum ada tanda lagi .. cuma bahagian perut kat atas dh kosong . nurse suruh standby jer ..

2y ago

Saya pun 27/10, 36weeks . baby dah 3kg. tapi doctor suruh admitted 19/10 . Specialist kata baby keluar 39weeks baby IQ bagus dan baby lebih aktif dan sihat. so doctor plan suruh masuk Wad 19/10 dan 20/10 induce..

sama lah tarikh due date kita. sama lah kalau malam rasa macam nak tidor kat tandas je sebab asyik nak terkencing je. sis duduk kat mana?. mana tahu sama tempat ke boleh jumpa kat hospital 😅

2y ago

saya duduk jb