Baby berkahak

Hi mommies! Ada tips untuk kurangkan kahak/lendir baby tak? Kesian sy dengar tiap kali dia bernafas. Ada orang cakap, kahak tu sbb baby tak sesuai dgn susu formula. Betul ke?

2 Balas

Ada kemungkinan susu tk sesuai. Masa anak saya bayi, saya mandikan dia dgn air suam lemon then lepas mandi tu saya tepuk precaution kt tulang rusuk dia. Utk bg kahak longgar dr peparu. Kalau dia muntah tkpe sekurang-kurangnya kahak tu keluar. Lagi satu bila dia berak. Sis tgk najis dia ada lendir tk? Biasanya kahak keluar melalui najis juga. Rajin2 tepuk blkg n tulang rusuk dia.

3y ago

nak tanya.sis bagi susu ape untuk kurangkan kahak

Kakak sy guna Losyen Youbaby, asal anak selesma ja tu kahak ikut tu najis baby kluar..