Tips hb low

Hi mommies, ada tips tk utk hb low. Dr smpai dh bg iberet ttp low, skarang nurse bg zincofer balik. Sy tk mnum caffeine, segala tips dh cuba guava, pati delima, kurma, bayam, daging, apa lagi ye nk cuba, mcm2 gaya dh cuba, dri 12.6 to 10.6 🥲 kdg rasa down, tp cuba positifkan diri demi baby #pleasehelp #firsttimemom #firstbaby #firstmom #ingintahu

8 Balas

my mum and my sister telesemia, bla preggy hb 6-8 j.. minum air kurma and kismis.. alhamdulillah.. kalau x minum boleh jd 4 atau 5. InsyAllah Allah bg naik

1y ago

InsyAllah terbaik... my sis walau thalesemia, alhamdulillah anak no.7 dah nak masuk 2 tahun bulan apr depan... every time nak checkup baby.. pg2 tu dia kunyah kurma sebanyak yg larat.. ada time sampai 20bj kurma.. bla check up alhamdulillah lpas dpt 8.9 or 9 something hb dia.. because of mereka thalesemia 8or9hb kira tinggi dah. jd alhamdulillah check up ok. x kena ubat apa2.. and jaga folic acid .. kalau terlepas kurma awal2 tu.. hb dia boleh 6 or 7 j.. lps tu dah pengalaman amal kurma.. alhamdulillah ok sampai anak dah 7 ha.. my mom buat air rendam or blen kurma masa x lalu nak kunyah kurma.. jd buat air minum sejuk2.. tekak sedap dan lalu nak minum