Induced labor

Hi mommies ada any tips tak untuk prepare nak serah diri untuk induced labor ni? #firstbaby #advicepls saya dah dpt tarikh induce tapi tak tau nak prepare diri mcm mna

2 Balas

Hai. Saya ada pengalaman induced labor (drip) tapi memang tak prepare apa² sebab tak tahu akan induced. Banyakkan berdoa je yang saya boleh bagitahu. Prepare makan dulu sebelum nak bersalin.

prepare makan dlu utk tenaga.. dan kena kuatkan diri.. inshaAllah semoga permudahkan bersalin..