Miss v gatal

Hi mommies, ada tips tak nak hilangkan gatal2 dekat miss v? Sebelum ni tak pernah pulak rasa gatal2, dah lepas 2 bulan bersalin ni teruk pulak gatal. Rasa nya kerap je tukar seluar dalam

7 Balas

Try buat sitz bath. Saya time pregnant no 2 keputihan teruk yakmat mmg gatal rasa nk korek2 je. Padahal gbs ke candida semua takda. Buat sitz bath baru okay tp kena kerap buat dlm sebulan sekali. Tp saya bersalin czer 2x both after bersalin tak pernah rasa gatal2 dah. Mmg time pregnant no 2 tu je. Kalau teruk sgt better g jumpa doktor takut jangkitan kuman

Better jumpa doc sis... Sy nie pun x sampai 2 bulan bersalin.. Bawah tu rs mcm sensitive giler... Nak cuci pun.. Kene hati2... Huhuhuuu.. Klu x melecet... Sakit.... 😭😭😭

Iyer dia akan gatal. Bila keputihan pon bnyk. Tapi saya cuci je bersih2 mcm biasa. Dia hilang sndri gatal tu. Lepas tu dia dtg balik. Tpi xlama lah.

sy tngh lalui skrg, ingt sy sorang je lepas bersalin 2bulan jadi sensitif . Tktahu nk bt macam mana, sy cuci pakai air suam baru better .

sama la...gatal ...xtahu nk buat pe dh...basuh air suam air garam semua dh try buat..masih gatal jg.😭😭😭😭😭

pernah lalui lepas bersalin. basuh guna air suam dgn sabun cm biasa. klu rajin, buat rendaman air garam (guna air suam)

sama la sy pun 2 bulan skrg, kerap gatal2..baik lepastu jd balik, gatal smpai sekeliling merah kering