Badan naik ruam masa pantang

Hi mommies, ada tak yang naik ruam dekat perut time pantang? Ada tk cara mengatasinya? Gatal sangat. Dekat blakang lutut and siku pun naik ruam

2 Balas

Hi sis. Sama. Sana naik kt perut. Habis 1 perut ruam, lpastu kt peha dan celah2 pelipat. Sekarang dh msuk 1minggu masih tk baik lg. Dh pegi kk dan hospital dorg bg ubat sapu dan ubat pil. Saya sapu calamine mcm tk surut pun 🥹 tk selesa sangat lg2 nk menyusu badan

Adaaa saya naik masa first 2 week pantang tu... doktor suruh stop mkn ayam. Hanya bole makan selar, tenggiri, merah je. Lepastu doktor bg ubat calamine lotion utk sapu. Terus baik. Hilang gatal dlm masa 2 hari tu

3mo ago

Awak naik banyak ke dekat badan tu? Saya sapu calamine lotion tu mcm tkda perubahan