Gdm sangkut

Hi mommies ❤️ Ada tak yang ada pengalaman gdm sangkut 🥲 Gdm saya sangkut, usia kandungan 15w 🥺 Saya tengah fikir cara macam mana nak turunkan gula.#ingintahu #firstbaby

6 Balas

Nanti awk akn di brief oleh pakar pemakanan. Kat situ dia ajar cara pengambilan makanan yg betul. Kalau doctor prescribe dgn ubat metformin which is ubat utk gdm. Jgn skip makan. Ikut jadual makan ubat dgn betul. Air manis n makanan manis mmg kena elak. Kerap mkn tp kuantiti sikit. Basically mcm tu la jaga. Minum air masak 2L sekurang2 nye atau ikut pd berat badan dan keperluan badan. Yg penting tlg jgn skip makan ubat. InsyaaAllah. Good luck.

1y ago

Tu lah bulan depan ada appointment dengan dietitian. Sekarang dah stop makan manis 🥲 Thankyou sis 🥰