Sakit kepala

Mommies ada tak tips nak kurangkan atau hilangkan sakit kepala? Takpe ke makan paracetamol once a week? Hmm

8 Balas

paracetamol selamat untuk ibu mngndung. sy amik jgk bila migrain teruk tgh pregnnt. Alhamdulillah xde apa2. amik panadol yg biasa 2biji dan tidur. ada back pack ais tu tuam2 kat kepala yg sakit. kalau mandi pakai shampoo yg cool ada mint tu. bru lega.

8mo ago

Bagus idea ni. Saya cubalah. Thanks awak! 😘

Doc ada kata boleh makan paracetamol yang biasa sahaja, jangan ada extra ke apa ke. Tapi kekerapan tak pasti, sebaiknya puan consult dengan dr @ pergi pharmacy dulu tanya. Sebab penerimaan badan orang lain2..

Kerap mandi. Kalau nak makan ubat, apa apa ubat cuba consult dengan doc. Atau misi klinik desa yang sis selalu checkup tu. Semoga cepat sihat dan sihat sihat selalu🫶🏼

8mo ago

Terima kasih awak. 😘

kalau saya tempek koyok, minum air banyak, tido, stop tengok cerita yg ada scene laju2 and sound kuat, kurangkan main phone.

kalo sy biasa sapu MMG kat dahi & kepala + ambil vitamin kalsium

8mo ago

Boleh cuba juga ni. Thanks awak 😘

boleh jugak try mandi air suam @ rendam kaki dgn air suam.

8mo ago

Rendam kaki paling bestt

Paracetamol 500mg x 2biji setiap 6~8jam 😉

8mo ago

Baik! Thanks awak for the advise and suggestion 😘

jangan makan ubat tahan sakit sis

8mo ago

Paracetamol boleh kan awak