Anak taknak tidur bawah

Hi mommies, ada tak sesiapa anak dia taknak tidur bawah? Atas riba elok je tidur nyenyak, bila letak terus terjaga & menangis. Satu lagi anak saya suka keraskan badan dia lepas tu menangis. Anak saya umur 2 bulan 14 hari#advicepls #pleasehelp #firsttimemom

6 Balas

sama ..skrg baby 1 bulan lebih ,nak kepit je dah pandai taknak kena tinggal 🥲 so mama dia akan baring dgn baby, bukak zikir volume soft² .dia nk bau bdn kita je ,lama² boleh tido .

sama la anak saya pun. solusi dia saya mmg kena susukan dia sambil baring je baru dia boleh tidur lena lama sikit dan saya pun boleh tinggalkan dia sekejap nk buat kerja lain atau nak makan and mandi.

baby mna yg tak suka berdukung hehe. letak slow2, make sure dh lena btul.. sebelum tggl dia, biar tgn kt perut kejap.. usap2 kpala

Sama. Kadang2 terpaksa la pangku dia sampai sejam dua sbb kesiankan dia tak cukup tdo pulak nanti kalau letak asek terjaga 😂

Sama...baby asik nak kepit jer😅asal bangun dri tidur,mesti nak kena dukung...ampai sekejap,nangis🥴

sy susukan ank sy sambil baring je bru mudah dia tdo.