Essential oil lavender dan chamomile

Hi mommies, ada tak mommies yang pakaikan anak essential oil lavender dan chamomile ? Founder claim anak senang tidur lepas pakai roll on essential oil tu. Tapi saya nak minta pendapat mommies adakah ia selamat untuk bayi terutama bayi bawah 1 tahun ?

4 Balas

eo boleh kacau hormon budak. yg sy pernah tgk lavender, kalau perempuan boleh buat jd period awal. ada yg masa tadika dah period

Kalau ikut paediatrician tak digalakkan untuk kanak-kanak dan bayi sebab boleh mengganggu hormon mereka.

pebenda tu boleh saya tahu ?

takot kacau hormon