Detail Scan

Hello mommies! ada tak mommies kt sini buat detail scan kt sonobee? okay tak buat kat situ? boleh bg feedback? and, situ ada doctor pakar ke atau cuma sonographer je yg assist kita? i baru balik dari monthly checkup kt kk, and doctor tu cakap better buat dgn doctor pakar. so i need your help for me to decide.

4 Balas

Samalah macam saya tadi checkup kk, doctor suggest buat detail scan dkt hospital swasta yg ada doctor pakai o&g, klinik swasta tak disyorkan sangat. Saya plan nak buat dkt sonobee. Nak buat dkt hospital swasta takot harga 2kali ganda pulak😂. So saya rasa saya nak buay sonobee kot sbb banyak feedback dkt sonobee semua okay2.

11mo ago

Sonobee bukan Dr

Hi sbenarnya tk penting pun pakar ke tidak. Yg penting kemahiran sebab ultrasound ni bgantung kepada user. Ada sonographer yg terlatih lagi mahir drpd Dr, sebab dyorg belajar imaging lagi details..sonobee bagus sgt dah, sbb dyorg hire sonographer yg bertauliah sahaja, bukan mcm keje part time

Yg scan kat sonobee tu smua sonographer. Bukan pakar doctor. Kalau nak pakar doctor better buat kat hospital swasta. Even kat klinik swasta puk mostly is doctor bahagian family je. Bukan pakar o&g slalunya.

I baru buat detail scan kat sonobee area jb. So far berpuas hati. Detail and friendly. Tapi rasanya yg scan tu sonographer bukan doc pakar

11mo ago

Kena buat appointment dulu. Cuba google appointment sonobee. Nanti pilih nk buat kat mana. Kat bukit indah dgn adda heights so far okayy. Lain tempat x pernah try