JAUNDICE/KUNING BABY

Hi mommies! Ada tak experience baby usia 6 hari alami jaundis 18? Nak tanya berapa lama masa jaundis baby untuk drop paras normal.

2 Balas

depends. ada yg cpt. ada yg makan masa. nak cepatkan turun kuning baby kena kerap bagi baby minum susu. 1@2j sekali baby kena minum. baby kena kuning ni suka tido. jadi awak kena kejut baby utk bg minum susu. utk baby kencing dgn berak dgn kerap☺️

sampai dkt 2 bln ada.. tp tgok atas kekerapan berak kencing dia dan semua tu bergantung pada cara awak menyusukan dia