Separation anxiety

Hi mommies, ada anak dalam fasa separation anxiety tak? Just sharing sebab mommy penat mental & fizikal anak nak berkepit je xleh lepas.. harap fasa ni cepat2 berlalu..

2 Balas

Hi mommy 👋I can feel you tho. Been there before. I deeply knew the struggle. Anak saya mula develop separation anxiety masa 6 bulan. Alhamdulillah sekarang usia anak 2 tahun. Semakin okay dan terkawal. Alhamdulillah. Be strong mommy 💪 Jangan lupa dapatkan bantuan dan sokongan suami. InshaAllah semoga dipermudahkan urusan 🌹

Ye, nak masak pun peluk kaki ketat². Cara saya, saya bagi dia toys yang dia suka and duduk dkt dgn saya. Kalau ke tandas tu takleh tolong la, mmg kdg kne tinggal sbb suami keje, kalau suami ade boleh tgk kan.