baby 6 bulan++

hello mommies ad tak mcm sy? saya dari lahir keskrg mmg fully breastf df ,so saya ad cuba pump susu dan cuba bagi kat botol puting .. anak minum tapi sikit dan lebihannya dia buang , dia tak biasa la kn mksdnya sb dia da biasa df.. tapi sy try mcm tu sbb dah nak kerja da so terpaksalah pump tp mcm ni plak dia mcm buat main lak susu tu😅 so any solution ? or mmg susah la klu da biasa df ni?#bantusharing

6 Balas

Macam saya, memang awal awal tu baby tak nak botol & nak direct breastf saje. So saya pump & letak sikit je dalam botol lepastu cuba bagi. Dia tolak few times juga, saya biarkan je dulu dia nangis. Lepastu dia akan hisap je botol tu, maybe sebab dia dah lapar & takde choice dah selain hisap botol tu 😅 Lama-lama dia okay bergilir direct breastf & kadang tu botol.

tunggu Anak betul² dahaga...Baru try bagi Puting!kerapkan bagi Puting waktu Siang dan df waktu Malam Sahaja....slowly je,skang dia xbiase sbb dah lama df Kan...so bagilah time dia dah mula merengek nak Susu or time dia tengah mamai tido..

try bli btl susu jnis lain2..bby sy blm smpai 1m dh hisap botol,syukur dea x select ,semua jnis puting dn botol susu dia accept. mlm je bru df. skg 3m dh mula mcm nk mnolk susu bdn 😂.

anak taknak dlm botol puting boleh bg dlm straw cup, botol straw pun boleh. lg senang

boleh try botol susu medela calma. puting botol seakan2 baby hisap dkt breast kita

Try bg sikit tapi kerap. Puting bg yg slightly slow flow