SERAH DIRI :(

Hi mommeh yang ada pengalaman , esok tarikh sy serah diri 19/1 , due 20/1 sbb gdm on dc . Saya nak tnya esk perlu cek in jam brp ? Dan memang haritu juga ke doc induce kalo takde bukaan atau dia akan tunggu due esok hari ? Tq #firstmom #ingintahu

6 Balas

Pengalaman sy, serah diri 1/1, pg 8.30am terus doc check dulu. Tp dia cucuk guna jari dulu utk bukaan. 2/1 cek bukaan 1cm so dia induce ubat lembutkn bhgn bukaan, by tghri bukaan 2cm jd doc induce belon. Alhamdulillah mlm tu belon jatuh terus bersalin.

check in kalau boleh dtg la pagi. kul 10 ke 11 ok la tu. g makan2 dulu ngn husband. induce biasanya esok pagi. kalau mcm hospital seremban, 4.30 pagi dia kejut buat ctg, pukul 7 pg induce. tunggu doktor sampai. moga dipermudahkan ya sis.

sy kena induce gak tpi doktor ada bgi admisssion letter dalam tu ada sebut warded pagi sebelum pukul 8am dah kena ada dkt hospital, esoknya baru induce..

pengalaman saya sis, serah diri 8haribulan pagi jam 9pagi. doktor akan suruh rest sehari. pagi esoknya baru dia akan induce, 9haribulan jam 6pagi

sy pun kne serah diri 20/1 due 21/1 .. nasib kita lebih kurang sama .. pape pun semoga dipermudahkan urusan awak .. selamat kedua-dua nya

1y ago

due kite same la .. tapi doc bagi tca seminggu lagi .. sebab takde tanda lagi .. risau sangat da ni ..

Pagi, sbb nk masuk wad pun ambil masa. Dan dktr pakar ada waktu siang.