Merancang kehamilan next baby

Momies,nak tanya.Lepas bersalin memang lambat ye datang period? Baby saya dah 3 bulan tp period saya tak dtg lagi.Lepastu macam mana nak tahu waktu subur atau tak bila bersama dgn suami utk nak merancang kehamilan seterusnya😅 #bantusharing

2 Balas

mmg kebiasaannya period jadi huru hara sikit sbb hormon pun belum teratur. awak breastfeeding baby ke? klau breastfeeding, mmg normal je period tak teratur atau tak period.. nak merancang sendiri tu try guna Ovulation Test kit... test je hari2. sebaiknya waktu petang. klau nak lebih berhati2, awak catat lah tarikh bila yg 2 line. selang beberapa bulan mungkin awak dah boleh agak bila waktu subur walaupun period huru hara😂

2y ago

ovulation test kit tu beli di farmasi ya? atau apps😅sory tanya saya 1st mom🤭

normal sis ,sy pun dh 3 bulan dh tak period ,kalau bf mmg lama ,kdg2 smpai sthun

2y ago

ooo..ok3..risau plak lama tak period😅hihi