Reject direct feeding

Hi momies, Anak reject direct feeding berpunca dari nipple confused (introduced botol susu awal sgt).. sbgai inasiatif, saya pump susu bg anak minum.. tapi ramai bgtau cara pumping ni menyebabkan putus susu awal sbb xde sucking stimulation dari baby… betul ke? #bantusharing #firstbaby #ingintahu #firstmom

4 Balas

aah sis , bila kerap pam tapi tak bagi df kt anak, mmg slow2x susu akan berkurang. cuba awak slow2x bagi. jgn give up.

1y ago

salah yea. susu tak kn berkurang walaupon awak epmom. awak perlu belajar lg ilmu penyusuan susu ibu.