Normal ke?

Hi momies. Saya preg 8week, normal ke rasa sakit dekat ari ari belah kiri? ptg tadi tak rasa sgt, malam ni tiba rasa lain. Tapi takde bleeding atau apa.

7 Balas

saya rasa belah kanan , ttiba mcm cramp belah kanan . cepat cepat sy usap perut . takut punya pasal tp kejap je. lepastu tkde dah . sama laa takde spoting/bleeding .

mungkin angin atau ligament dkt rahim tgh mengembang.. tpi sy lpas thu pregnant mmg slalu jugak rasa mcm tu dan sebab angin. malam2 kena sapu minyak yu yee 🥲

1y ago

saya sapu jaa minyak yuyi tuu..sbb memng kadang2 dia mai rasa sengat2 sikit kat bawah perut tu

kita sama lah, setiap hari saya rasa tp skjap2 je, dan tkde spotting pun, dikira normal. semoga kandungan kita baik2 saja.

Rasa dia mcm tetiba dtg menyucuk lepastu hilang sendiri camtu ke? Sy rasa jugak tapi sehari je esoknya hilang

1y ago

haah betul. On off risau laa

rasanya sebab angin.. sebab sy pun selalu juga rasa mcm tu

myb sbb usus or angin

1y ago

mungkin, kdg saya suka tahan kencing😅

normal awak...