Inhaler ventolin utk baby 5 bulan?

Hi momies. Saya nak tnya ada ke baby yang pernah on ventolin inhaler pam mcm org asthma tu . Tp baby bukan asthma. Baby saya batuk2 berkahak pastu kema admit wad utk sedutan nebulizer. Doc diagnos as broncholitis .Dan bila discaj doc supply pam inhaler tu. Yang merisaukan saya baby lg utk strt tu, ada jugak ke baby puan2 alami yg sama? Perlu ke bg kerap atau bila perlu saja? #pleasehelp #worriesmom #broncholitis

1 Balas

Hi. Anak saya pernah kena neb walau memang tak asthma. Pernah kena rsv. So paru² tu banyak kahak. Tapi bila discharge tak diberi inhaler mungkin sb kahak dah tak berapa banyak tapi ubat kena makan utk beberapa minggu. Cuba refer doc sb kadang bergantung keadaan anak juga

2y ago

owhh yeke. allah. skrg anak cmna dh okay? umur berapa?. dekat wad mmg on neb tp dic kata oksigen dh okay cuma kahak xpecah lg. anak akak diberi ubat apa ye?